Korets dirigent og repertoire

FREDERIKSHAVN BYKOR


Korets dirigent                                                                                                       

Søren Rasmussen - er ny dirigent i Bykoret fra august 2018.

Født Helsingør 23. oktober 1958.

Uddannet som organist og korleder ved Det kgl danske Musikkonservatorium i København 86' med professor Flemming Dreisig som orgellærer og professor Dan Oluf Stenlund som lærer i kordirektion Videregående orgelstudier i Paris hos Marie-Claire Alain i 86', samt i Leipzig hos organist Thomas Ullrich Böhme i 15'

Har været med til at oprette Nordjyske Strygere, og var dirigent ved de første koncerter i 2001 og 2002  (www.nordjyskestrygere.dk)

Underviser i orgel og satslære ved Vestervig Kirkemusikskole siden 86'

Har tidligere undervist i både børnekorledelse og voksen-korledelse samme sted.

Har været ansat som organist og korleder ved Abildgård kirke siden 89' med ansvar for både børne-, ungdoms-, og voksenkor.

Siden 2006 kun leder af voksenkoret.

Oprettet vokalgruppen OKTOGON i 16'   (www.oktogon.dk).

Har tidligere dirigeret Frederikshavn Bykor af to omgange af et halvt år med indstudering af både Bach's Juleoratorium og Händel's Messias i 90'erne.

Har desuden deltaget i Masterclass i korledelse med bl.a. Morten Schuldt Jensen.

 

 

Nye kormedlemmer søges til spændende udfordringer

 

Har du lyst til at deltage i koret, er du meget velkommen til at møde op i Frederikshavn Bykors øvelokale i Abildgård kirke.

For nærmere kontakt, skriv eller ring venligst til Frederikshavn Bykors formand Ingrid Madsen, mail: info@frederikshavn-bykor.dk, tlf. 4037 3917.

 

 

 

REPERTOIRE

 

I øjeblikket arbejder koret med:

 

Bykoret indleder i denne sæson et samarbejde med Skørpingkoret og har som fælles projekt en opførelse af korværket ”I det fri” med tekst af Kaj Munk og sat i musik af Erling Kullberg.


”I det fri” fra 1941 består af 12 sange, en til hver måned, og de skildrer årstidernes skiften, men som allerede titlen ”I det fri” antyder, er teksterne til denne korcyklus flertydige. Med sit iørefaldende og muntre tonesprog forstår Erling Kullberg at ramme og understrege de enkelte digtes stemning og karakter, så der opstår en fin harmoni mellem tekst og musik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederikshavn Bykor